- 2020. május 22.

Bepillantás a munkaerő-toborzás, tanácsadás világába!

Írta: Dózsa Orsolya

Recruitment is much more fun than fun (1)

Először is szeretnék tisztázni pár fogalmat, hogy kiderüljön, mivel is foglalkozunk.

A személyzeti tanácsadó cég egy olyan vállalat, amely a munkalehetőséget kínáló cégek partnereiként tevékenykedik, mint külső szolgáltató és számukra igyekszik megtalálni az ideális munkavállalót.

Hívjuk őket ügynökségnek és fejvadásznak is.

Legtöbbször a munkaerő-közvetítés, illetve a -kölcsönzés fogalmakkal találkozhatunk, ez maga a tevékenység, amit hivatalosan végezhetünk.

Fő feladatunk pedig, közismertebb nevén, a toborzás-kiválasztás.

Legyen szó közvetítésről vagy éppen kölcsönzésről, a tanácsadó cég az idejét leginkább a jelöltek felkutatásával és előszűrésével tölti, tehát jelölteket toboroz és a megfelelő hátterűeket kiválasztja, bizonyos kritériumrendszer alapján.

A kritériumokat az Ügyfél vagyis a munkát kínáló vállalat határozza meg.

Amikor a fejvadász kifejezést halljuk, akkor az alatt „hivatalosan” azt a tevékenységet értjük, amikor magas beosztásban dolgozó, legtöbbször felsővezetői pozícióban dolgozó szakembert kell megtalálni, vagyis levadászni.

A fejvadászattal sokszor magát a felső-vezető kiválasztást azonosítjuk, ami még a 80-as, 90-es évekből ered.

Az utóbbi években azonban, olyan szintű munkaerőhiány alakult ki, hogy a fejvadász módszertant már szinte minden szakterületen alkalmazni kellett, legyen szó szakmunkás vagy éppen több nyelvet beszélő ügyfélszolgálatosról.

Ennek köszönhető az is, hogy a fejvadászat kifejezés elterjedt és okozott is némi képzavart a fejekben.

Az egyszerűség kedvéért úgy fogalmaznék, hogy maga a fejvadászat egy módszertant takar, ami a toborzás-kiválasztás fogalomkörébe tartozik.

Tehát, aki toboroz és munkaerőt keres, nagyon sok esetben „vadászik” is 😊, mindegy, hogy éppen az FBI ügyvezetőjét vagy egy Raktáros kell felkutatnia.

Azok pedig, akik a fenti, kihívásokkal teli feladatokat végzik, ők a HR tanácsadók, de hívhatjuk őket Recruitereknek is, csak hogy egy újabb fogalommal bővítsük a listánkat.

És természetesen fejvadászoknak is szoktak minket hívni…, hogy biztosan összezavarodjon mindenki.

A Recruiter munkaköre véleményem szerint az egyik legszéleskörűbb és legszínesebb az összes szakma közül.

Igaz, nem dolgoztam minden szakterületen, de mivel több száz típusú munkakört kellett megértenem és képviselnem az évek alatt, beláttam és büszkén állíthatom, hogy aki munkaerőt-toboroz, annak hatalmas információ és tudás van a kezében…

…. de ezt szívesen kifejtem egy következő cikkben!

 

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését keressen minket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy ide kattintva. Szolgáltatásainkról bővebben itt olvashat.