- 2020. május 22.

EdisonKids – Játszva megoldjuk

Írta: Kárpáti Tilla

Az Edison Platform

Büszkék vagyunk rá, hogy cégünk szoros együttműködésben dolgozik az Edison Platformmal és az őket életre hívó Bridge Budapest Egyesülettel. Hozzájuk fűződik például a Vállaható Üzleti Kultúráért kezdeményezés is. Ügyvezetőnk, Harnisfőger Tímea nagykövete a kezdeményezésnek és kiemelt helyen hirdeti a teljesítményen és értékteremtésen alapuló üzleti kultúrát. A Vállalható Üzleti Kultúráért kezdeményezésről és a részvételünkről itt olvashatók további részletek.

edisonkidsblog

Az EdisonKids

Az Edison Platform nevéhez más programok is fűződnek. A legfrissebb ezek közül, amiben a JOB GROUP is részt vesz, az EdisonKids program. Nem meglepő, hogy a program a gyerekeket célozza meg, hiszen az Edison Platform célja, hogy a gyerekekkel együtt közösen építsenek számukra egy jobb jövőt.

A „Játszva megoldjuk” szlogent képviselő program céljaként az Edison Plaform csapata keresi Magyarország leginnovatívabb fiatal feltalálóit és vállalkozóit. Olyan fiatalokat, akik tele vannak ötletekkel, innovatív megoldásokkal. Olyan fiatalokat, akiket megmozgatnak a világ aktualitás kihívásai és a készek használni a képzelőerejüket, hogy választ adjanak ezekre a kihívásokra.

A kihívás

Márpedig jelenleg egy nagyon is aktuális kihívással néznek szembe a fiatalok: számtalan kisgyereknek kell otthon maradnia, egyedül tanulnia és játszania. Most erre a problémára nyújthatnak megoldást a gyerekek az EdisonKids kihíváson. Így szól a kihívás:

Hogyan lehetne segíteni az ötleteddel az otthon egyedül játszó és tanuló kisebb gyerekeknek, akiknek magányosak a délutánjai és akár a hétvégéi is?

A kihívásra 10-16 éves gyerekek 3-4 fős csoportjai jelentkezhetnek bármilyen megoldással, ami saját véleményük szerint újító, egyedi, hasznos és szerethető. Egyaránt várják a komoly és játékos megoldásokat is és digitális és fizikai újítás is szóba jöhet.

A bootcamp – ahol színre lépünk

A gyerekek május 23-ig küldhetik be a jelentkezéseiket és a továbbjutókra ezután egy online bootcamp vár, ami 5 napon keresztül 1-1 órát vesz igénybe. Itt lép színre először a JOB GROUP, mivel ügyvezető igazgatónk, Harnisfőger Tímea mentorként vesz részt a kihívásban. A bootcamp alatt és a gyerekek alkotása közben minden szakmai tudását bevetve fogja támogatni a fiatal feltalálókat a lehető legjobb projekt összerakásában. A zsűri által legmegvalósíthatóbbnak ítélt projektet létre is fogják hozni az Edison Platform által!

Miért kiemelkedő a program?

A JOB GROUP számára elengedhetetlenül fontos a gyerekek fejlődésének támogatása. A gyerekek eszes meglátásai, kreatív gondolkodásuk és remek helyzetfelismerő képességük hozzájárul ahhoz, hogy olyan megoldásokkal álljanak elő, amire felnőttként sokszor nem is gondolunk. Szeretnénk, ha a mai gyerekek olyan fiatal felnőtté és dolgozó emberekké nőhetnének fel, akik nem felejtik el, milyen játszani, kreatívnak lenni és a dobozon kívül gondolkodni. Többek között ezért csatlakoztunk az Edison Platformhoz és az EdisonKids programhoz.

Az EdisonKids program azért is említésre méltó, mert a komolyan veszi a gyerekeket és ahelyett, hogy elhatárolná őket a kihívásoktól, megkérdezi: „Te mit gondolsz?” Éppen azért fontos, hogy a legaktuálisabb kérdéssel, az otthon maradt, unatkozó, egyedül tanuló és játszó gyerekekkel indítják ezt a kihívást.

A program az összefogáson és a kölcsönös fejlődésen alapszik. Minden beküldött pályamunkára visszajeleznek és azokat értékelik, így az összes jelentkező haza fog valamit vinni a programból. A bootcamp-en résztvevő csapatok és mentorok pedig megmutathatják, milyen jól tud összedolgozni több generáció. Eltérő tapasztalatokkal rendelkezünk, eltérő háttérből jövünk és eltérő módon gondolkodunk, de ez teszi ezt a programot igazán erőssé.

A mentorok a szakmai háttért és a személyes tudást adják a mentorált csapatnak. A csapat pedig a fiatalos lendülettel, a kreatív ötletekkel és az éles eszű meglátásokkal járul hozzá a közös munkához.

A JOB GROUP a világ emberi igényeit, a munkaerőpiac kérdéseit ismeri, ugyanakkor rálátásunk van az üzleti élet számtalan szegletére is. Tímea a sokéves tapasztalatát, piacismeretét és személyes tudását a lehet legjobban bevetve vesz részt a mentorálásban. Az eredménytől függetlenül a közös munka által minden résztvevő rengeteget fog gazdagodni ebből a projektből.

„Együtt dolgozunk, együtt ötletelünk és együtt valósítunk meg.” – írja az EdisonKids honlapja is.