- 2020. május 18.

Ingyenes karrier tanácsadó chat

Írta: Kárpáti Tilla

tanácsadóichatfejléc

A COVID-19 hatása a munkaerőpiacra

A koronavírus okozta vészhelyzet mindannyiunk életére kihat. A munkapiacon is számtalan változást kellett eszközölni: rengeteg cégnek hirtelen kellett teljes távmunkára váltania, a működését átalakítása és még sorolhatnánk. Azonban tagadhatatlanul azok vannak a legnehezebb helyzetben, akik a járványhelyzet miatt elvesztették a munkahelyüket.

Személyzeti tanácsadóként felelősségünknek érezzük, hogy azoknak segítsünk, akik igazán rászorulnak ebben a helyzetben. Azoknak a munkanélkülieknek, akik a hirtelen leépítések miatt egyedül maradtak és keresik a kiutat munkanélküliségből. Nekik szeretnénk segíteni 27 éves munkaerőpiaci tapasztalatunkkal úgy, hogy mindenki számára elérhető és hatékony legyen a támogatásunk.

Ezért indítottuk el ingyenes karrier tanácsadó chat szolgáltatásunkat.

Ingyenes tanácsadói chat

Az ingyenes tanácsadói chat a Facebook oldalunkon keresztül érhető el, a Facebook saját chat alkalmazásában. Az érdeklődőknek nincs más feladata, mint egy üzenetet írnia a Facebook oldalunknak. A chat használata egyszerű, kötetlen és gyors csevegést biztosít. A tanácsadáson való részvétel díjmentes!

Tanácsadóink minden munkanapon 09:00 – 17:00 között várják az érdeklődőket. Érkezési sorrendben tudunk válaszolni a megkeresésekre, így szíves türelmét kérjük mindenkinek, akivel nem tudjuk azonnal megkezdeni a beszélgetést!

Kik számára nyújtunk tanácsokat?

Mindenki számára szívesen nyújtunk tanácsokat, kortól, tapasztalattól és munkakörtől függetlenül. A célunk, hogy azokat a dolgozni vágyó embereket segíthessük, akik a vírus miatt kerültek bajba. A vírus okozta elbocsájtások ugyanúgy érintik a fizikai dolgozókat, az irodistákat és a vezetőket. Ugyanúgy vesztették el munkájukat fiatalok és idősek, nők és férfiak.

Azonban ahhoz, hogy segíteni tudjunk, a minket megkeresőknek is akarnia kell munkát találni és ezért tenni. 27 éve foglalkozunk a munkaerő piaccal és tudjuk, hogy nem létezik tökéletes képlet a gyors munkatalálásra. Abban tudunk segíteni, hogy a minket megkeresők hatékonyan tudjanak pályázni, munkát keresni és megnőjenek az esélyei a mielőbbi munkába állásra.

Mire számíthat a beszélgetés során?

A beszélgetés során tanácsadóink meghallgatják az érdeklődők elbocsájtásának körülményeit és felmérik, hogy milyen tapasztalatokkal, tudással rendelkezik. Ezek alapján, lehetőségeinkhez mérten az alábbi témákban nyújtunk ingyenes segítséget az érdeklődőknek:

  • Segítünk talpra állni az elbocsájtás után, feldolgozni az elbocsájtás körülményeit és megtalálni benne a fejlődési lehetőségeket.
  • Átnézzük az önéletrajzát és javaslatokat teszünk annak fejlesztésére. Néha egészen apró változtatások okoznak kiemelkedő sikert!
  • Segítünk megtalálni azt a karrier irányt, ami a jelenlegi helyzetben szóba jöhet. A turisztika vagy a vendéglátás területén dolgozóknak például valószínűleg el kell gondolkoznia a(z ideiglenes) karrierváltáson. A jelentkezők tapasztalatának ismeretében tudunk javasolni új területeket.
  • Számtalan területtel foglalkozunk, azonban nem ismerjük az összes nyitott pozíciót az országban. Amiben segíteni tudunk, hogy a minket megkeresőknek ajánlunk olyan állásportálokat, felületeket, ahol nagy eséllyel találnak a tapasztalataiknak megfelelő állást.
  • Amennyiben az általunk meghirdetett állások szóba jöhetnek, akkor a chat-es tanácsadás után gyorsabban és hatékonyabban pályáztathatjuk meg a jelentkezőt.
  • A minket megkeresőknek ajánljuk az adatbázisunkba történő regisztrációt a mielőbbi állástalálás érdekében.
  • Fejlesztendő területek, képességek, képesítések megállapítása a jelölt karrier céljainak tudatában.
  • Lelki támogatást, bíztatást, karrierúttal kapcsolatos tanácsokat nyújtunk ebben a nehéz helyzetben.

Tanácsaink abban tudják a jelentkezőket segíteni, hogy a pályázási anyaguk professzionális legyen, tartalmazza a szükséges elemeket és a jelentkezők a megfelelő helyeken keressék jövőbeli állásukat. Segítünk, hogy a jelentkezők sikeresen be tudják önmagukat mutatni egy potenciális munkaadónak, a lehető legjobb esélyekkel induljanak neki az álláskeresésnek és új lehetőségek nyíljanak meg előttünk.

Örülünk, hogy segíthetünk

Remek érzés, hogy már több, mint 200 munkanélkülinek tudtunk támogatást nyújtani ezekben a nehéz időkben. Tanácsadónk nem csak szakmai tudásukat, de empátiájukat és emberismeretüket is bevetik, hogy valóban hasznosak tanácsokat adjanak és lelkileg is segíteni tudjanak mindenkit, aki felkeres minket. Néha a legkisebb tanácsok, a támogató szavak és a megértő hallgatás segít a legtöbbet. A minket megkeresők hálája és az, hogy segíthettünk nekik új erőre kapni a mi jutalmunk a tanácsadás során.

Bátorítunk mindenkit arra, hogy nyugodtan keressenek fel minket, érdeklődjenek és legyenek nyitottak, mert így tudunk a lehető legkönnyebben segíteni!

Elérhetőség

Ingyenes karrier chatünk a facebook.com/job.hu oldalon vagy a m.me/job.hu címen érhető el. Keressen minket bizalommal!

További kríziskezelő szolgáltatásaink vállalatok számára a http://jobgroup.hu/szolgaltatasaink/fejlesztes címen érhetőek el, vagy érdeklődjön a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

(A chat során a GDPR szabályainak megfelelően adatkezelési beleegyezést kérünk minden érdeklődőtől.)