- 2020. május 11.

Hogyan segíthet az álláskeresésben és a karrierépítésben egy HR tanácsadó cég?

Írta: JOB GROUP

Belevetni magunkat a munkakeresésbe, rátalálni a számunkra megfelelő állásra, nem egyszerű, és általában nem is gyors folyamat. Mára már számos olyan munkaközvetítő cég létezik, amelyek könnyebbé tehetik a sikeres karrierépítést. Olyan pozíciókra is pályázhatsz segítségükkel, amelyekre nem találnál rá az álláshirdetéseket böngészve, és nem engednek eltévedni az állásvadászat kusza labirintusában sem. 
HRPRcikkblogkep2

A toborzó cégek közvetítő szerepet töltenek be a munkavállalók és a munkaadók között. Elengedhetetlen a több évtizedes szakmai tapasztalat, és a munkaerőpiac naprakész ismerete ahhoz, hogy mindkét fél igényeit felismerjék és maximálisan ki tudják elégíteni. A JOB Kft. Magyarország egyik legnagyobb munkaerő-közvetítéssel foglalkozó tanácsadó cége összeszedte a legfontosabb tényezőket, amelyekkel egy HR tanácsadó cég segítheti az álláskeresőket.

Tippek a sikeres önéletrajz és motivációs levél írásához

A legtöbb HR tanácsadó cég weboldalán hasznos tanácsokat, blogbejegyzéseket találsz arra vonatkozóan, hogy mire figyelj önéletrajzod vagy motivációs leveled megírásakor. Ha szükséges, személyes tanácsadással is segítenek, hogy CV-d professzionális, szakmailag helytálló és kellőképpen ütős legyen. Legyen szó akár pályakezdő mérnök vagy több év tapasztalattal rendelkező HR tanácsadó állásokról, kollégáink releváns tanácsokkal szolgálnak minden munkakörben.

Felkészítés a sorsdöntő interjúra

Ahhoz, hogy elnyerd álmaid állását, még önéletrajzodnál is fontosabb, hogy milyen benyomást teszel leendő munkaadódra az interjú során. Nem elég, ha rendelkezel a megfelelő szakmai képzettséggel, egy személyes találkozó során meg is kell győznöd a döntéshozókat arról, hogy te vagy számukra a legjobb választás. Egy HR tanácsadó cég hasznos tanácsokkal segítheti felkészülésedet az interjúkra, sőt azok idejét, helyszínét is leegyezteti számodra az állást meghirdető céggel.

Munkaerő-közvetítés

Egy HR tanácsadó céghez regisztrálva, a meglévő adatbázisban lévő összes állás közül segítenek kiválasztani és megpályázni azokat, amelyek összhangban állnak képzettségeddel, szakmai tapasztalatoddal és elvárásaiddal. Folyamatosan frissítve az elérhető pozíciókat, gondoskodnak róla, hogy ne maradj le egyetlen fontos lehetőségről sem.

Elhelyezkedés után sem engedik el a kezed

Egy HR tanácsadó cég munkája nem ér véget azután sem, hogy megkaptad álmaid állását. Ezután is a segítségedre lesznek a szerződéskötésben és a szükséges dokumentumok kitöltésében, hogy első munkanapod zökkenőmentesen induljon az új helyen, hiszen nekik a legfontosabb, hogy munkavállaló és munkáltató egyaránt elégedett legyen.

A JOBGROUP-ról

A 100 százalékban magyar tulajdonú vállalat több mint 27 éves munkaerőpiaci tapasztalattal rendelkezik, főbb üzletágai a toborzás-kiválasztás, fejvadászat, munkaerő-kölcsönzés, és -közvetítés. Közel három évtizedes szakértelmének köszönhetően több mint 3000 projektet vitt sikerre, és egyaránt segíti az álláskeresőket, munkáltatókat.

 

JG logo 02 01

Szolgáltatásaink: jobgroup.hu

Munkavállalóknak: job.hu 

Kövess minket Facebook-on és Linkedin-en, ahol további hasznos tartalmakkal is várunk!

Ne maradj le legfrissebb blogcikkjeinkről, híreinkről, újdonságainkról, hiszen ezek tartanak frissen és versenyelőnyben! Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsők között értesülj újdonságainkról! Hírlevél feliratkozás