Átfogó rálátásunk van a munkaerőpiac
változásaira és tendenciáira, amellyel
Önt segíthetjük.

Kölcsönzés

MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZÉS, AZ ÚJ MEGOLDÁS ATIPIKUS FOGLALKOZTATÁSKÉNT

Ez a HR innováció megoldást nyújt a munkaerő felvételével kapcsolatos legnagyobb kockázati és nehézségi tényezőkre. A kölcsönzés olyan atipikus foglalkoztatási forma, ami esetén levesszük a munkáltató válláról a headcount, megfelelőség, motiválhatóság és költségoptimizálás terheit.  Csapatunk a piaci igényekre reagálva 2001 májusától foglalkozik munkaerő-kölcsönzéssel, ami azóta minden részletre kiterjedő, önálló szolgáltatássá nőtte ki magát.

MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZÉS, AZ ÚJ MEGOLDÁS

 

MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZÉS ELŐNYEI:

 • A kölcsönzés keretében foglalkoztatott kollégákat általában nem számolják bele az állományi létszámba, így a legtöbb cégnél nem kell rájuk headcount-ot kérni.
 • A munkavállaló fizetése és juttatásai NEM bérként jelennek meg, hanem költségként.
 • Ingyen biztosítjuk a toborzáshoz, kiválasztáshoz, munkaerő-felvételhez kapcsolódó szolgáltatásokat.
 • A teljes munkaügyi adminisztrációt és a bérszámfejtést is elvégezzük.
 • A kölcsönzött munkaerő bérét megelőlegezzük, az elszámolás utólag történik, így a kifizetések ütemezése javítja a cash flow-t.
 • Bizonytalan gazdasági helyzetben, meghatározott projektre, vagy létszámstop esetén is gyorsan és rugalmasan reagálhat az előre látható, vagy akár váratlan létszámproblémákra.
 • A kölcsönzött kollégák hatékonysága pontosan nyomon követhető.
 • Lehetőséget teremt a munkaerő „kipróbálására” (Try and Hire): kölcsönzéssel kezdett foglalkoztatás során dönthet úgy is, hogy saját állományba veszi a munkatársat. Ezzel a szolgáltatási kombinációval valós teljesítmény és referencia alapján tud új munkavállalót alkalmazni. A biztos referencia mellett még költségei is alacsonyan tarthatók, a kölcsönzés idejére ugyanis nem kell megfizetnie a közvetítési díjat. 

A KÖLCSÖNZÉS FOLYAMATA 8 LÉPÉSBEN:

 1. Egyeztetjük a pozíció(ka)t, igényeket, feladatokat, elvárásokat, bérezést, egyéb juttatásokat.

 2. Toborzás-kiválasztás: felkutatjuk a profilnak megfelelő jelölteket, és bemutatjuk őket (CV + interjú értékelés átküldése).

 3. Megadjuk a jelöltek elérhetőségeit, így Ön közvetlenül is hívhatja őket. Egyúttal szívesen segítjük az interjúk szervezését, egyeztetünk a pályázókkal, visszajelzést küldünk nekik.

 4. A megfelelt pályázóknak elküldjük az ajánlatot.

 5. Munkaügyi adminisztráció és bejelentés: beléptetjük a kölcsönzött kollégát. Megkötjük a munkaszerződést, aláíratjuk a titoktartási nyilatkozatot és egyéb ügyfélspecifikus dokumentumokat.

 6. Levezényeljük a teljes beléptetési folyamatot. Az új kollégák gyorsan és hatékonyan állnak munkába a kölcsönző cégnél.

 7. Ön lesz a munkáltatói jogkör gyakorlója az operatív funkciók tekintetében: munkaidő meghatározása, feladatok definiálása, munka értékelése.

 8. A hónap végén a jelenléti ív alapján elkészítjük a bérszámfejtést, elutaljuk a béreket és megküldjük a számlát, amit Ön költségként tud elszámolni.

MUNKAJOGI ÉS MUNKAÜGYI TÁMOGATÁS:

 • Kölcsönbeadó cégként intézzük a teljes bérszámfejtést és TB ügyintézést.
 • Bejelentjük az új kollégát a NAV felé, elküldjük a bejelentési adatokat Önnek.
 • Utaljuk a béreket, bónuszokat, valamint intézzük a cafeteriát, vagy az esetleges egyéb hóközi kifizetéseket.
 • Cégünk AYCM partner, ezért minden kölcsönzött munkavállalónknak biztosítjuk az AYCM sportbérlet adta lehetőségeket. Partnereink ennek köszönhetően úgy támogathatják kölcsönzött dolgozóik egészségét, hogy nem kell AYCM szerződést kötniük vagy ennek adminisztratív feladatait elvégezniük.

AZ ÖN KEZÉBEN VAN A DÖNTÉS MUNKAERŐKÖLCSÖNZÉS SZOLGÁLTATÁSUNK SORÁN:

 • Ön, mint kölcsönvevő cég határozza meg a kölcsönzött kollégák munkavégzésének helyét, napi munkaidejét, munkarendjét, a feladatokat, teljesítmény elvárásokat, bérezést, juttatási rendszert.
 • Az Ön igénye alapján kötjük a munkaszerződést határozott vagy határozatlan idejűre, teljes vagy részmunkaidőre.
 • Ön dönt a kölcsönzöttek cégen belüli előmeneteléről, illetve átveheti őket a cég saját állományába is.
 • A kölcsönzött kollégák Önnek jelzik elsődlegesen a szabadság igényüket, betegségből, vagy egyéb okból fakadó távolmaradásuk okait, és ezeket Ön hagyja jóvá. Önnek jelzi esetleges felmondási igényét.

Ingyenes tanácsadás és ajánlatkérés

A munkaerő-kölcsönzésről számtalan tévhit terjed, többek között az, hogy csak multinacionális vállalatok számára kifizetődő. 

20 éves munkaerő-kölcsönzésben szerzett tapasztalatunknak hála tudjuk, hogy ez nem igaz! Számtalan magyar tulajdonú cég, középméretű vállalat engedheti meg magának a munkaerő-kölcsönzés előnyeinek kihasználását. Kisméretű vállalatok számára pedig speciális kondíciók mentén ajánlunk támogatást toborzási, munkaügyi, munkajogi kérdésekben.

Azért, hogy ezt Ön számára is megmutathassuk, ingyenes tanácsadást indítottunk a munkaerő-kölcsönzésről! Egyeztessünk időpontot, amikor tanácsadónkkal személyesen beszélheti át, hogy az Ön cége számára hogyan nyújthat támogatást a munkaerő-kölcsönzés!

Rólunk mondták

Keresse üzletágvezetőnket!

Rischl Viktória
Rischl ViktóriaKölcsönzési üzletágvezetőrischl.viktoria@job.hu

Elérhetőség

1094 Budapest, Angyal utca 24.
Telefon: +36 1 239 9922
Email: job@job.hu

Image
Image

Írjon nekünk!

Kérjük gépelje be a teljes nevét!
Kérjük írja be az e-mail címét!
Kérjük gépelje be az üzenetét!
Kérjük ezt pipálja ki!
A gomb megnyomásával kijelentem, hogy az Adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem és tudomásul vettem.