#Nemes ügy

Adománygyűjtés a RÉS Alapítványnak

2021.06.03.

2020 február és március között részt vettünk az espell fordítóiroda által szervezett kezdeményezésben. A fordítóiroda a „RÉS” Szociális és Kulturális Alapítvánnyal együttműködve nőnap alkalmából adománygyűjtésbe kezdett.

A „Virág helyett méltóságot” kezdeményezés a hajléktalan nőket segítette cipőgyűjtés formájában. Ezek a nők naponta több kilométert gyalogolnak, gyakran nem megfelelő méretű, típusú vagy nem időjáráshoz illő lábbeliben. A megfelelő cipő nem divat, hanem a túlélés számukra. Emellett az, hogy megfelelő cipőt hordanak, új lehetőségeket is nyit számukra, ami segíti a talpra állást. Így több lehetőségük van bevásárlóközpontokat, boltokat látogatni és jobb eséllyel kereshetnek állást, lakhatást.

A kezdeményezésben történő részvételünk során munkatársaink több doboz kényelmes, teherbíró lábbelit, meleg zoknit, harisnyát, új fehérneműt és higiéniai terméket gyűjtöttek össze. A kezdeményezésben való részvételben aktívan ösztönöztük partnereinket és Facebook, valamint LinkedIn követőtáborunkat.

További nemes ügyeink: [NEMES ÜGYEK]