#Nemes ügy

Egy újabb bor vagy műanyag reklámajándék helyett idén ajándékozzunk valódi támogatást!

2021.12.03.

„Az igazán jó ajándék szívhez szól!” – hangzik el a meetingen a vezetőtől és a kollégák villám sebességgel kezdik lapozgatni a végeláthatatlan digitális és nyomtatott katalógusokat a tökéletes üzleti ajándék után kutatva.

 

Érthető, hogy minden cég szeretné év végén – akár az Ünnepek apropójából, akár csak egyszerűen hálából – megköszönni saját ügyfeleinek, beszállítóinak az egész éves együttműködést és bizalmat.

Az igazán jó ajándék a valódi támogatás

A karácsonyi időszak ezzel együtt sokak számára jelenti a rohanást. Ugyanakkor fontos a befelé fordulásra is időt szakítani. Ilyenkor gyakran eszünkbe jutnak azok emberek, akiknek hála közelebb kerülhettünk saját privát céljainkhoz. Jogosan érezzük a késztetést, hogy az Ünnepek közeledtével valahogy mi is visszaadjunk a társadalomnak, ezzel meghálálva a minket ért támogatásokat.

Nem csoda hát, hogy ebben az időszakban az adományozási, támogatási lehetőségek megsokszorozódnak, de legalábbis sokkal több helyről hallunk róluk. Ilyenkor minden ember és vállalat igyekszik olyan támogatási módot választani, amivel a legpozitívabb hatást érheti el, legyen szó tárgyi adományokról, önkénteskedésről vagy pénzbeli támogatásról.

Természetesen az év minden napján nagy szükség van támogatásra. Felelős üzleti szereplőként mi is úgy töltöttük a 2021-es évet, hogy nyitva tartottuk a szemünket az ilyen lehetőségek után kutatva. Támogattuk a Kórházsuli Alapítványt, gyűjtöttünk a Kompánia Alapítványnak és egész évben szoros kapcsolatban működtünk együtt az Edisonplatformmal, mert hisszük, hogy a gyermekek támogatása, életre való felkészítése mindannyiunk közös célja és érdeke (ezekről itt írtunk részletesebben).

Újragondolt karácsonyi üdvözlet

Mikor azon gondolkozunk, hogy milyen karácsonyi ajándékkal tudunk örömet okozni partnereinknek, barátainknak, jusson eszünkbe a támogatás lehetősége! Ki ne hallana szívesen arról, hogy a sokadik logózott toll helyett az az összeg és energia egy nemes cél támogatása mellett került elköltésre? Ki ne mondana le egy sokadik üveg borról, ha az a pénz jobb helyre kerülhet? Mindannyian örömmel segítünk másokon és boldogan hallunk a támogatások híreiről.

A bornak és a (hasznos) reklámajándékoknak is meg van a saját helye. Remek ajándékok kiállításokon, konferenciákon, állásbörzéken, eseményeken, gálákon. Emlékezetes mementói lehetnek egy sikeres együttműködés kezdetének vagy örömmel kapjuk üzleti évforduló gyanánt. Azonban felelős üzleti szereplőként úgy gondoljuk, hogy az Ünnepi időszakban a legjobb karácsonyi ajándék, amit partnereinknek adhatunk az, hogy a nevükben támogatunk.

A mi megoldásunk – az Autistic Art támogatása

A 2020-as évben mindenkit megrázott a COVID-19 okozta hihetetlen gazdasági és magánéleti változás. Ehhez képest 2021-ben már fel voltunk készülve az új normálisra: tudtuk, hogy személyesen csak megfelelő óvintézkedések mellett találkozhatunk, közösen digitalizáltuk a teljes munkarendet és átköltöztünk egy hibrid munkavégzéshez igazított modern irodába az Árpád Center Irodaházba.

Ebben a gyorsan változó és mindenkitől rugalmasságot kívánó évben úgy gondoljuk, hogy az igazi ajándék az, ha biztonságot és stabilitást ajándékozhatunk azok számára, akiknek ez nem magától értetődő vagy nem adatott meg. Mi így tudunk felelős gazdasági szereplők lenni.

Idén már másodjára gyűjtünk adományokat a Kompánia Alapítvány részére. Az Alapítvány célja, hogy a szociálisan hátrányos helyzetű 10-24 éves fiatalok ne kallódjanak el, találják meg az útjukat, úgy, hogy ők maguk is tesznek érte. Mindezt szakemberek segítségével, közösségi terek kialakításával és egyénre szabott fejlesztéssel érik el. Nap mint nap tesznek azért, hogy a nélkülöző, nehézségekkel küzdő gyerekek képesek legyenek a hátrányaikat ledolgozni, és kompetens felnőttekké válni. Decemberi adománygyűjtésünkkel a hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyához járulhattunk hozzá.

Továbbá évek óta támogató kapcsolatban vagyunk az Autistic Art Alapítvánnyal. Az Alapítvány művészeti programokkal és rajzterápiával segíti az autizmussal élő fiatalok önkifejezését, fejlődését. A művészi programok, kutatások, fejlesztések, tudásmegosztás mellett fontos szerepük van az autista fiatalok lakhatási és mindennapi költségeik fedezésében – gyűjtésekkel, aukciókkal, az autista fiatalok rajzaival ellátott designtermékek bevételeivel járulnak ehhez hozzá. A fiatalok önálló életvitelre nem képesek, így biztonságot és kiszámíthatóságot jelentő lakóotthonokban élnek. A JOBGROUP hagyományait folytatva, idén az Alapítvány autista fiataljait 750.000 Ft közvetlen adománnyal segíti.

Büszkék vagyunk rá, hogy támogatásunkkal autista társaink életminőségének javulásához, társadalmi elfogadásához tudunk hozzájárulni. Ha teheti, nyújtson Ön is biztonságot és támogassa környezetét!

Bíztatunk minden üzleti szereplőt, hogy az idei Ünnepi időszak a vállalatok számára is szóljon arról, hogy felelős döntések mentén támogatják környezetüket és a rászorulókat!

2022 izgalmas év lesz számunkra, hiszen a JOBGROUP 30 éves lesz. Találkozzunk jövőre is!

Kellemes Ünnepeket kívánunk!

A JOBGROUP teljes csapata