#HR tanácsok

Hogyan segíthet az álláskeresésben és a karrierépítésben egy HR tanácsadó cég?

2020.05.11.

A toborzó cégek közvetítő szerepet töltenek be a munkavállalók és a munkaadók között. Elengedhetetlen a több évtizedes szakmai tapasztalat, és a munkaerőpiac naprakész ismerete ahhoz, hogy mindkét fél igényeit felismerjék és maximálisan ki tudják elégíteni. A JOB Kft. Magyarország egyik legnagyobb munkaerő-közvetítéssel foglalkozó tanácsadó cége összeszedte a legfontosabb tényezőket, amelyekkel egy HR tanácsadó cég segítheti az álláskeresőket.

Tippek a sikeres önéletrajz és motivációs levél írásához

A legtöbb HR tanácsadó cég weboldalán hasznos tanácsokat, blogbejegyzéseket találsz arra vonatkozóan, hogy mire figyelj önéletrajzod vagy motivációs leveled megírásakor. Ha szükséges, személyes tanácsadással is segítenek, hogy CV-d professzionális, szakmailag helytálló és kellőképpen ütős legyen. Legyen szó akár pályakezdő mérnök vagy több év tapasztalattal rendelkező HR tanácsadó állásokról, kollégáink releváns tanácsokkal szolgálnak minden munkakörben.

Felkészítés a sorsdöntő interjúra
Ahhoz, hogy elnyerd álmaid állását, még önéletrajzodnál is fontosabb, hogy milyen benyomást teszel leendő munkaadódra az interjú során. Nem elég, ha rendelkezel a megfelelő szakmai képzettséggel, egy személyes találkozó során meg is kell győznöd a döntéshozókat arról, hogy te vagy számukra a legjobb választás. Egy HR tanácsadó cég hasznos tanácsokkal segítheti felkészülésedet az interjúkra, sőt azok idejét, helyszínét is leegyezteti számodra az állást meghirdető céggel.

Munkaerő-közvetítés
Egy HR tanácsadó céghez regisztrálva, a meglévő adatbázisban lévő összes állás közül segítenek kiválasztani és megpályázni azokat, amelyek összhangban állnak képzettségeddel, szakmai tapasztalatoddal és elvárásaiddal. Folyamatosan frissítve az elérhető pozíciókat, gondoskodnak róla, hogy ne maradj le egyetlen fontos lehetőségről sem.

Elhelyezkedés után sem engedik el a kezed
Egy HR tanácsadó cég munkája nem ér véget azután sem, hogy megkaptad álmaid állását. Ezután is a segítségedre lesznek a szerződéskötésben és a szükséges dokumentumok kitöltésében, hogy első munkanapod zökkenőmentesen induljon az új helyen, hiszen nekik a legfontosabb, hogy munkavállaló és munkáltató egyaránt elégedett legyen.